news

CHABOT FINE ART
solo exhibition
2 March - 16 April 2021

We starten dit nieuwe galerie jaar met een solo tentoonstelling van Ine Vermee (Tilburg, 1954).
Vermee studeerde in de jaren 80 aan de academie van Tilburg, onder andere bij Marléne Dumas.

Haar werk, gestoeld op de lange traditie van abstract geometrische kunst, minimalisme en systematisch kleur onderzoek, kenmerkt zich door reeksen van kleurvlakken waarbij de kleur wit domineert.
Voor Vermee begon dit ooit vanuit een grote bewondering voor het werk van Jan Schoonhoven.

Zijn witte reliëfs ontstonden vanuit een helder concept en een eenvoud van beeldende middelen, maar waren tegelijk gevarieerd en vol nuance. In de beperking bleek de rijkdom te liggen. Ine Vermee is op deze ingeslagen richting doorgegaan.

Minder dan Schoonhoven is zij geïnteresseerd in het persoonlijk handschrift, maar meer in het procedé van vervaardiging. Zo heeft zij werken gemaakt met lak, emaille, textiel en inktjet. Uiteenlopende technieken die verschillende resultaten opleveren wat betreft oppervlak, textuur, licht- en kleurwerking. Voortdurend gaat het hierbij om de vraag hoe de witkleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden, zich in reeksen en gradaties tonen en hoe met verschillende materialen en technieken uiteenlopende resultaten bereikt kunnen worden.

Voor meer informatie: CHABOT FINE ART

UNTITLED 2020 / DIPTYCH / RELIEF WITH VERTICAL & HORIZONTAL DIVISION/ 2 X 80 X 40 CM
INDUSTRIAL LACQUER ON FOLDED ALUMINIUM
FRONT RAL 9003 HIGH GLOSS / BACK RAL 9003 MATT

PAN in Perspectief
          CHABOT FINE ART & ASAP Gallery
25 - 29 November 2020

CHABOT FINE ART
zomeropstelling / summer exhibition
Ine Vermee en Zomeropstelling 

Vanaf heden kunt u in de galerie kennis maken met het werk van Ine Vermee.

Ine Vermee (Tilburg 1954) is een Nederlands kunstenaar die zich bezighoudt met onderzoek naar kleur en materiaal. 
Vanaf haar opleiding in de jaren tachtig bedient ze zich van een beeldtaal die tot een minimum is teruggebracht. Waar ze haar aandacht aanvankelijk richtte op de werking van contrasterende kleuren, voerde de ontdekking van de mogelijkheden van grijzen en witten haar naar een nieuwe en geheel eigen zienswijze. Een bepalend moment was de ontdekking van het werk van NUL kunstenaar Jan Schoonhoven. Zijn minimale reliëfs reikten de mogelijkheid aan van een beeldtaal die alle ballast van zich heeft afgeworpen. Kunst die geen toegevoegde betekenis of verwijzing nodig heeft, geen verslag doet van een gevoel of een waarneming, maar louter vorm en kleur is.

Gedurende de zomer is een tentoonstelling van verschillende kunstenaars te bewonderen in de galerie.

Klaus Staudt | Keisuke Matsuura | Chen Ruo Bing| Sigurd Rompza | Ine Vermee | Rene Rietmeyer | Ewerdt Hilgemann | Takashi Suzuki | Thomas Pihl